ANTIQUES AND FINE ARTS AUCTION XXIV

 

PDF KATALOG>>>

ANKARA ANTİKACILIK’TAN DOPDOLU BİR SALON MÜZAYEDESİ

386 ESERİN SATIŞA SUNULACAĞI  3 KASIM 2019 TARİHLİ MÜZAYEDEYE SAYILI GÜNLER KALDI

Ankara Antikacılık kapsamlı bir müzayede ile kış sezonuna merhaba demeye hazırlanıyor. Muhsin Önder ve Fatih Önder tarafından yönetilecek olan müzayedede, uzman kadro ve danışmanlar tarafından, binlerce eser arasından titizlikle seçilen 386 sanat eseri, antikalar ve koleksiyon objeleri yeni sahipleriyle buluşacak.

SEÇME BİR RESİM KOLEKSİYONU…

Müzayedede kolay kolay bir araya gelemeyecek nitelikte seçme eserlerden oluşan özel bir resim koleksiyonu sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Son yıllardaki müzayedelerinde, modern Türk resminde gerçekleştirdiği satışlarla bu alanda öncü bir firma olan Ankara Antikacılık, yine seçme bir modern Türk resmi koleksiyonunu sanat severlerin beğenisine sunuyor. Abidin Elderoğlu’nun iki eseri müzayedenin baş yapıtları içinde yer alıyor. Sanatçının ‘Salıncak’ konulu 100 x 81 cm boyutlarındaki tablosu 160.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Türk Ressamları Dizisi:5, Abidin Elderoğlu’ adlı kitapta basılı olan ‘Denizli Manzarası’ konulu 65 x 92 cm ölçülerindeki yapıtı ise 110.000 TL ile arttırıma açılacak.

Yine modern Türk resim sanatının en önemli isimlerinden biri olan Eren Eyüboğlu’nun kataloge bir tablosu da müzayedenin öne çıkan eserleri arasında…’Bahçıvan’ konulu 120 x 77 cm boyutlarındaki bu eserin Türk resminde yapılmış en önemli portrelerden biri olarak ön plana çıktığı görülüyor. Müzayedede ayrıca, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Avni Arbaş, Abidin Dino, Burhan Uygur, Hamit Görele, Albert Bitran, Erdal Alantar, İbrahim Balaban, Nuri Abaç, Adnan Turani, Ali Demir, Söbütay Özer gibi değerli ressamlara ait eserler de yer alıyor.

Dünyaca ünlü sanatçımız Fikret Mualla’ya ait iki tablo da bu müzayedede satışa sunuluyor. Sanatçının, her ikisi de 1954 tarihli olan guvaj çalışmalarından, ‘Kadınlar’ konulu eseri 28.000 TL; ‘Bar’ konulu eseri ise 25.000 TL ile arttırıma açılıyor.

Müzayedede klasik Türk resmi meraklıları da unutulmamış. Asker kökenli ressamlarımızdan Ali Rıza Beyazıt’ın ‘İstanbul-Sarıyer’ konulu büyük boyutlu tablosu; İbrahim Safi’nin ‘İstanbul’ peyzajı; Ziya Keseroğlu’nun ‘Çemberlitaş’ adlı eseri; Refet Başokçu’nun portreleri; Eşref Üren’in peyzaj ve ölüdoğa çalışmaları müzayedenin ön plana çıkan eserleri arasında…

Son yıllarda sanat piyasasında büyük rağbet gören çağdaş Türk resmi de bu müzayedede özel bir seçkiyle temsil ediliyor. Komet’in, 1973 tarihli ‘Masques et Bergamasques’ adlı yapıtı bu bölümün öne çıkan eserlerinden…Adını Fransız şair Paul Verlaine’ın (1844-1896) ‘Clair de Lune’ (Ayışığı) adlı şiirinde geçen bir ifadeden alan bu eserin başlangıç fiyatı 85.000 TL.  Yine yaşayan en önemli ressamlarımızdan biri olan Mustafa Ayaz’ın kendisiyle özdeşleşen, ‘kadın’ figürünün ön plana çıktığı ünlü soyut figüratif yapıtlarının güzel birer örneği olan 140 x 152 cm boyutlarındaki eseri ise 54.000 TL başlangıç fiyatı ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Müzayedede ayrıca, Ergin İnan, Ekrem Yalçındağ, Ali Kotan, Gülten İmamoğlu, Emre Lüle, Fatih Karakaş, Metin Kalkızoğlu, Kadir Ablak, Ali Candaş, Bülent Kılıç gibi önemli çağdaş ressamlarımıza ait eserler de mevcut.

 

SANATTA ÜÇ BOYUTUN İHTİŞAMI…

Müzayedede Türk heykel sanatının önemli imzalarının eserleri de yer alıyor. Çağdaş heykel sanatımızın öncülerinden kabul edilen Kuzgun Acar’ın iki adet demir heykeli izleyenleri ilk bakışta hemen etkisi altına alabilecek güzellikte çalışmalar olarak ön plana çıkıyor. Metin Ekiz’in bronz at heykeli de müzayedenin heykel bölümünü oluşturan bir diğer önemli eser…

 

ANTİKALAR …

Müzayedede farklı zevklere hitap edecek geniş bir yelpazede sunulan antika koleksiyonu da yer alıyor.

Sultan II.Abdülhamit dönemi( 1876- 1909), Naht işinin günümüze ulaşmış  önemli örneklerinden biri olan bir hat levha müzayedenin antika bölümünü oluşturan en özel eserlerden biri… Bursa Hamidiye Sanayi Okulu Eski Katibi Halid bey tarafından 1900 yılında yapılmış olan kitabe formundaki bu eser, boyut, işçilik ve kondisyon açısından Naht işinin günümüze ulaşan nadir örneklerden biri olarak kabul ediliyor.

‘Porselenlerin kraliçesi’ olarak anılan Herend porselen yemek takımı ile iki farklı desende çay-kahve takımı,  müzelik değerde İznik çini tabak koleksiyonu, ceviz ağacından kemik kakma işçilikli Osmanlı dönemi sandık, tuğralı gümüşler, mücevherler, tesbihler, kehribar ağızlık koleksiyonları, Christofle tatlı kaşıkları, Bohem kristal objeler müzayedenin antika bölümünü oluşturan önemli parçalar…

Müzayedede yer alan eserler 21 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Ankara Antikacılık / ANKASANAT galerisinin Birlik Mahallesi’ndeki  müzayede/sergi salonunda görülebilir (Pazar günü hariç).

 

ANKARA ANTİKACILIKANKASANAT

Birlik mah. Doğukent bulv.  450.cd. 3/A

06610 Çankaya ANKARA

Tel.    + 90 3124423891-92

Faks   + 90 312 442 38 93