Ankara Antikacılık, müzayede sezonunu, Cinnah Caddesi No 47’de yer alan yeni galerisinde, 329 eserden oluşan dopdolu bir online müzayede ile açıyor. 29 Eylül-8 Ekim arasında devam edecek müzayedede yer alan eserler, müzayede süresince Antikacılık / ANKASANAT galerisinin Cinnah Caddesi No:47’de yer alan müzayede/sergi salonunda görülebilecek. (Pazar günleri hariç). Galerimizde park yeri ve vale hizmeti mevcuttur.
OSMANLI ŞİB DOKUMA KADIN ÇARŞAFI
Osmanlı dokumaları için nadir, koleksiyonluk bir örnek. Atkı çözgüsü erguvan renkli ipek ve klaptan tel ile içinde Ay-yıldız motifi içeren serpme çelenkler desenli, orijinal kondüsyonunda kadın çarşafı. 19-20.yy.
Paylaş
İŞLEME GELİNLİK
Osmanlı dönemi ‘Bindallı’ olarak geçen gelinliklerin müzelik güzellikte bir örneği. Lacivert renkli kadife üzerine gümüş klaptan tel ile işlenmiş. İş kalitesi yüksek ve iş yoğunluğuyüksek. Detaylarda püsküller, zincir formları, yüksek rölyef çiçekler ve kıvrımlı dal formları dikkat çekiyor. Kol bitimi be yaka kenarı Fransız danteliyle sonlanıyor. Evaze kesimli gelinliğin arkası daha uzun . 19-20.yy. Çok iyi durumda.
İki omuz arası 49cm ön uzunluk 138 cm arka uzunluk 145 cm
Paylaş
OSMANLI İŞLEME ETEK ÖRTÜSÜ
Mor renkli kadife üzerine altın klaptanla Dival işi tekniği ile işlenmiş,altın sırma saçaklı, çok iyi kondüsyonda etek örtüsü. 19-20.yy.
Uzunluk 350 cm
Paylaş
OSMANLI KEMHA SECCADE
Mor renkli ipek ve gümüş klaptan tel kullanılarak dokunmuş, mihrabı hilal ve kandil ile serpme gül buketi desenli, kalın bordürlü, üç kenarı sırma çevrili, çok iyi durumda kemha seccade. 19-20.yy.
152 x 90 cm
Paylaş
OSMANLI SIRMA CEPKEN
Yoğun sırma işi, çok iyi durumda koleksiyonluk örnek. 19.yy.
Paylaş
OSMANLI SIRMA CEPKEN
Yoğun sırma işi, çok iyi durumda koleksiyonluk örnek. 19.yy.
Paylaş
İŞLEME GELİN FESİ VE DUVAĞI
Osmanlı dönemi, nadir koleksiyonluk örnek. Silme gümüş tel kırma işlemeli gelin fesi, püskül bölümleri boncuk ve pul aplikelidir. Kırmızı renkli şifon duvağın yüze gelen bölümü Osmanlı paraları ve pullarla bezenmiş. 19.yy.
Paylaş
İKİ ADET SÜNNET YASTIĞI
Osmanlı dönemi, koyu pembe renkli atlas ve yünlü iki kat kumaş üzerine gümüş tel kırma tekniği ile sepet, dalga ve farklı bitki formları çalışılmış. Yastıklar üzerinde yer yer eski Türkçe ‘Maşallah’ ibareleri işlenmiş. 19yy.
82 x 48 cm
Provenans: Hicaz Umumi Valisi Müşir Ahmet Ratip Paşa’nın kızı Melek Ahmet hanım ailesi koleksiyonu.
Paylaş
İŞLEME ÖRTÜ GRUBU
Saraya çeyiz olarak özel yapılmış, toz pembe ve bej renkli ipek üzerine gerçek gümüş tel ile bitkisel motifler, farklı işleme teknikleri kullanılarak ustalıkla işlenmiş. Bu zengin ve görkemli takım zamanında iki tane sipariş edilmiştir, diğeri Sultan II. Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan’a aittir. 20.yy. başı.
Yorgan, şase, iki adet büyük yastık, iki adet uzun yastık başı ve bir adet parça.
Paylaş
İPEK VE DANTEL ÖRTÜ TAKIMI
Saraya çeyiz olarak özel yapılmış, üç farklı nadide Fransız güpürü, ve bej renkli ipek iplikle sarma ve beyaz iş tekniği kullanılarak tasarlanmış tamamı el dikişi yatak örtüsü, iki yastığı ve şasisi. 20.yy. başı. Gerek kumaş gerek tasarım ve işçilik kalitesi olarak dönemin ruhunu yansıtan mükemmel bir örnek. Bu örtü iki tane sipariş edilmiştir, diğeri Sultan II. Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan’a aittir.
250 X 250 cm, 60 x 60 cm
Paylaş
PORTBEBE
Eski güpürlerle tasarlanmış portbebe. 20.yy. ortaları.
100 x 65 cm
Paylaş
İPEK VE DANTEL ÇARŞAF VE YASTIK KILIFI
Bej renkli ipek kumaş ve iplik ile zengin güpür kullanılarak tasarlanmış, işleme aplike ve dikimi tamamen el işçiliği ile ve ustalıkla yapılmış, bazı lekeleri olan nadir güzellikte çarşaf ve iki adet uzun yastık kılıfı. 20.yy. başı.
270 x 220 cm
Paylaş
OSMANLI ELBİSE
Mor renkli ipek ve gümüş klaptan tel kullanılarak dokunmuş elbise. Genel kondüsyonu çok iyi, kol altlarında solma var. 19-20.yy.
Paylaş
OSMANLI ELBİSE
Klasik Kutnu (atkı pamuk, çözgü ipek) dokuma elbise. Haliyle. 19-20.yy.
Paylaş